Program és szolgáltatások

A Tisztító kúra programja

7 óra ébredés A böjtben általában 7 órakor kelünk.
7-9-ig reggeli tisztálkodás, beöntés, közben testsúlymérés, olajrágás, száraz ledörzsölés, vérnyomásmérés A reggeli tisztálkodás részeként a beöntést is elvégezzük. Fontos, hogy a száj nyálkahártyán kiválasztódó méreganyagokat eltávolítsuk az olajrágással, a nyelvet is letisztítsuk lehetőség szerint nyelvkaparó segítségével. Zuhanyozás előtt a bőrt dörzsikével szárazon ledörzsöljük. Lúgosító, bázispor fogyasztása ital formájában
8.45 reggeli bemelegítő mozgás 9 óra körül tea előtt beiktatunk egy kis reggeli bemelegítő mozgást a teraszon, vagy a harmatos füvön.

 

9 óra gyógytea ivás A reggeli tea többféle gyógynövényből összeállított tisztító teakeverék. Előtte 1-1 kiskanál Flavonmax lekvárt kapnak a vendégek, vitamin és ásványi anyag pótlásként. (a nap egyik fénypontja!)
10-11 mozgásprogram
ez lehet jóga,
vagy Pilates torna,
esetleg izomkontroll
vagy egyéb erősítő testmozgás
A mozgásprogramok leírását ld. A Böjt menüpont alatt. Jóga esetében a foglakozás min. másfél órát vesz igénybe, ekkor a reggeli  tea fél 9-kor  kezdődik.

11 óra gyümölcslé ivás A délelőtti frissen préselt, hígított gyümölcslé almából, grapefruit-ból, és szőlőből készül. A levek és gyógyteák mellett citrommal ízesített, tisztított vizet fogyasztanak a vendégek. A nap folyamán bármikor sor kerülhet a lúgosító bázis ital fogyasztására is a böjtölő állapotától  függően.
12-14 gyalogtúra a környéken A dél körüli időszak ideális a gyalogtúrázásra. Naponta más-más részét ismerjük meg a minket körülvevő gyönyörű tájnak, műemlékeivel, és a szépen felújított régi épületekkel.

 

14 óra zöldség lé ivás Ebédidőben frissen préselt hígított zöldséglevet kínálunk változatosan elkészítve, leveles saláták, cékla, sárgarépa, zeller, lila káposzta, paprika, paradicsom, homoktövis, sütőtök felhasználásával. A zöldségek és gyümölcsök egyaránt ökológiai termesztésből származnak.

14.30-17 ágynyugalom májpakolással A délutáni hosszú piheőre nagy szüksége van a szervezetnek böjt idején. Ezt az időszakot ajánlatos ágyban tölteni, lehetséges a szabadban pihenve is. Közben meleg vizes tömlővel májpakolást alkalmazunk a máj méregtelenítő munkájának támogatására. A meleg és a fekvő helyzet a máj vérkeringését fokozza.

17 óra gyógytea ivás A délutáni tea naponta másféle minőségi gyógyteából készül, közben a nap második fénypontja, a kiskanál méz elfogyasztása. Délután kapnak a vendégek 1 db Kálcium-Magnézium tablettát.
18-20 téma megbeszélések
Lehetnek itt is vagy szabad program
19.30 óra „zöldségleves” fogyasztása Az esti leves többféle zöldségből só nélkül készült zöldségfőzet szűrt leve. Ebből tetszés szerinti mennyiséget fogyaszthatnak a vendégek különféle ízesítésekkel.Célja főként az ásványi anyagok pótlása.
20-22 óra szauna, meditáció vagy esti beszélgetések, előadások, ezoterikus témákban ajánlott DVD-k, vagy művészfilmek közös megtekintése. Meditáció. Az esti programok a szerint alakulnak, hogy aznap este  szaunáztunk-e vagy sem. Szauna utánra nem tervezünk inkább meditációval zárjuk a napot. A téma megbeszélések a méregtelenítés, a böjt, az egészséges táplálkozás és életmód tárgy köréből adódnak. Némely csoportoknál spirituális témák is lehetnek.

22 óra a lefekvés ideje Legkésőbb 22 órakor, a megfelelő éjszakai nyugalom érdekében.

 „ Szóböjt” igény szerinti visszavonulás
Bárki, bármikor saját igénye szerint vehet részt az ajánlott programban. Fix idők a közösen elfogyasztott levek és teák, erre mindenkit kérünk, hogy pontosan jelenjen meg. Egyébként a külön séta, elvonulás, pihenés, szabadprogram bármikor beiktatható.

Gyógyfürdő: heti 1 alkalommal Sárváron, főként rossz idő esetén szoktuk igénybe venni
A gyógyfürdőzés fakultatív program lehetőség, nagyon jól illeszkedik a böjtbe, a vendégek igénye szerint megoldható a 80 km-re levő sárvári gyógyfürdőben.

Fürdőzés a Balatonban
Évszaktól és időjárástól függően a zánkai strandon napfürdőzünk és megmártózunk a Balatonban (szintén igény szerint)

Különböző típusú böjtkúráink

Igyekszünk a sokféle igénynek minél inkább megefelelni, ezért több fajta kúra lehetőséget alakítottunk ki a jövő évtől kezdődően.

 1. A leggyakoribb, bárkinek ajánlható az egy hetes, fenti program szerint zajló kúra, melyben a mozgásprogram jóga vagy Pilates foglakozás. Ezekben a csoportokban kezdő és visszatérő böjtölők egyaránt részt vesznek. A következő évi kúraidőpontokat decemberben jelentetjük meg a honlapon, melyre előzetes jelentkezéssel akár azonnal be lehet regisztrálni. Ez még nem jelent elkötelezettséget, csupán egy szándékot jelez. Január végétől emlékeztetőt küldünk a bejelentkezetteknek, hogy küldhetik a szükséges dokumentumokat, és az átutalást. Az előleg megérkezése után válik a helyfoglalás véglegessé. A honlapon a jelentkezés webshop szerűen működik. Pontosan látható a bejelentkezettek és az elfogadottak számának alakulása a 10 férőhely vonatkozásában. A jelentkezéseket csak ezen a rendszeren keresztül tudjuk elfogadni minden csoport esetében.
 2. Öt napos kúrák azoknak ajánlhatók, akik még nem böjtöltek, és inkább rövidebb kúrában szeretnék megtapasztalni a böjt hatásait. Választhatját az öt napos csoportot a kevesebb szabadidővel rendelkezők, vagy anyagi megfontolásból is. A hosszú túrás böjtöt tervezzük 5 és 7 napos változatban is.
 3. A három napos kúrák kismamák számára lettek elindítva, de egyéb böjtölőink körében is népszerű. Szívesen választják a kezdő böjtölők is, ha nagyon tartanak a böjt „nehézségeitől”, akik így indultak annak idején, ma már egy hetes csoportokba járnak!-ezzel bíztatni szeretném a kezdőket. Ajánlom továbbá a nagyon vékony tastalaktuaknak(ha valaki kimondottan sovány), akiknél lényeges, hogy ne veszítsenek sokt a testúlyukból, de nem akarnak lemondani a böjt élményéről.
 4. Házunk specialitása az úgynevezett hosszú túrás böjtölés. Ezt két változatban, 5 napos „csendes”, meditatívabb csoportban, és 7 napos normál kúrákban tervezzük a 2013-s évtől. A hosszú túrás böjtölés azt jelenti, hogy fokozatosan növelve a napi mennyiséget 25-30 km-t megyünk naponta 9-től délután 6 óráig, közben pihenőkkel. A hét során minden második napon hosszabban túrázunk, a közbeeső „ pihenős” napokon pedig csak rövidebb túrák vannak, viszont jógafoglakozás, hosszabb beszélgetések az elméleti témákban, és egyéb lazító, „szépészeti” programok vannak beiktatva. Ennek a módszernek az előnye, hogy a hosszú gyaloglás során nagyon jól tisztul a szervezet, a méreganyagok gyorsabban kiválasztódnak, a legkevesebb krízis tünet ezekben a csoportokban fordul elő. A táj szépségeinek a megismeréséhez, élvezetéhez is a legjobb lehetőség. Akinek jelentős túlsúlya van, vagy mozgásszervi problémái, nem ajánljuk ezeket a kúrákat. Inkább visszatérő böjtös vendégeink szokták igényelni, a kezdőknek érdemesebb először a normál csoportban megtapasztalni a böjtölést.

A kúrákhoz tartozó programok

1. MOZGÁS

A kúrák szerves részét képezik a mozgásprogramok, melyek nagyon fontosak a méregtelenítés elősegítése, az alapanyagcsere szintjének megőrzése (jojó-effektus kivédése), a jó közérzet biztosítása szempontjából. Változatos, mindenki számára könnyen követhető mozgásprogramokat ajánlunk, kúránként más-más fő mozgásprogrammal, e szerint is lehet választani a kúra időpontját.
Minden kúra idején közös program a napi két órás könnyű gyalogtúra a környező dombokon, csodálatos természeti környezetben.
Turnusonként változó mozgásprogramok: jóga, Pilates torna, ritkábban izomkontroll és Szücsi-torna. Olykor az öt tibeti rítus elsajátítására is sor kerül.

Jóga: A jóga jótékony hatása évezredek óta ismert. Fejleszthető vele erőnlétünk, önuralmunk, és a közérzetünket is magasba lendíti.

jóga gyakorlásával megismerjük testi működésünket, bennünk zajló élettani folyamatokat, ezáltal segítséget nyújt egészségünk javítása érdekében. Segít elmulasztani a hát- és nyakfájást, fejfájást, álmatlanságot, javít a rossz emésztésen, szorongáson, magas vérnyomáson és fogyókúra esetén is igen hatásos. Hatással van külsőnkre, a bensőnkre, a lelki és szellemi egyensúlyunkra.
Különféle testpózokat, ászanákat végezve az egész test át van dolgoztatva. Izmok nyújtás – lazításával javítjuk a testtartást, gerinc rugalmasabb lesz, vérkeringés normalizálódik, az emésztő és kiválasztó rendszer működését is serkenti. Hozzákapcsolt helyes légzés technikával eredményesebbé tehető a folyamat és a koncentráló képesség is fejleszthető. Végül a relaxáció az, ami teljes ellazulást ad.
A jógát bárki gyakorolhatja, hogy segítsen önmagának harmonikusabb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet teremteni.

  

Kevésbé ismert mozgásprogramok:

 • Izomkontroll: Thomas Hanna amerikai gyógytornász által kidolgozott módszer. A folyamatos stressz-hatásokra kialakuló izomgörcsök és feszültségek, tartási rendellenességek oldására, a mindennapi derék, hát, nyak, váll, stb. fájdalmaktól való megszabadulásra alkalmas módszer. Mindenki számára ajánlható speciális „gyógytorna”- betegség megelőzés, vagy gyógyítás céljából.

2. MASSZÁZSOK

Gyógy masszőr által végzett teljes test masszázs, részleges, probléma orientált masszázs, ízületek kimozgatása.

 • Reflex masszázs (talpmasszázs)
 • Nyirokmasszázs ( méregtelenítés, immunerősítés)
 • Mélytisztító arckezelés, masszázs és diagnosztika (belső problémák feltárása)

3. SZAUNA

A házban kialakított bio-szauna (max. 85 fokra fűtött) a kúrák során más naponta a program részét képezik. Szauna közben zuhanyozási lehetőség, pihenés a szabadban elhelyezett pihenő-fekvő ágyakon.

4. FIZIO-TERÁPIÁS KEZELÉSEK

Mágnes-ágy használata a kúrák során folyamatosan, ingyenesen rendelkezésre állnak. Segítői a tisztító folyamatoknak, relaxációnak.

N. Kiss Judit

Lélek-coach, Életvezetési tanácsadó, Asztrológus

Az asztrológia egy olyan több ezer év tapasztalatain alapuló rendszer, mely segít feltérképezni, hogy mi a szerepünk az életben, mi a dolgunk, milyen kölcsönösségi kapcsolatban vagyunk a világgal, környezetünkkel, de legfőképpen segít megismerni és megérteni Önmagunkat.
Ha ismerjük a bennünk rejlő hajlamokat, a magunkkal hozott mintákat, és képesek vagyunk szembesülni velük, akkor több esélyünk van az életünk, sorsunk kézben tartására.

‐ Ha szeretnél magadról, legbelsőbb énedről többet tudni

‐ Ha kíváncsi vagy, miben segíthet Neked az asztrológia

‐ Ha elakadtál az életedben, és keresed a kiutat

‐ Ha nem érted, miért történnek Veled a dolgok

‐ Ha válságban van az életed
‐ Ha egészségügyi problémáid jelentkeznek

‐ Ha gyermeket szeretnél, ám Ő késlekedik

‐ Ha szeretnéd a Sorsodat követni

‐ Ha nem találod a boldogságodat

‐ Ha szeretnéd tudni, mely sors területek fontosak most az életedben és milyen változásokra kell fel- készülnöd

A horoszkópod segítséget jelent akár egy terápiás munkában, legyen szó bármilyen problémáról.
A pszichoterápiával együttműködve, annak módszereire támaszkodva képet, és megoldást tud adni az életed aktuális nehézségeire, kérdéseidre választ.
Ha ezen az úton keresed a megoldást, mert a többi út nem vezetett eredményre, szívesen segítek, keress a 30/ 201‐ 9377 es számon, vagy az alábbi e‐mail címen.

Személyes konzultáció díja: 7.000 Ft/óra

A születésed pontos dátumát / hely, év, hónap, nap, óra, perc / küldd el a judit.n.kiss@gmail.com címre.

Várlak szeretettel.
Kiss Judit

 

Danics Ágnes – Lelkem Tükre Stúdió

ACC-coach, MAona-táncvezető, asztrológus, ringatásterapeuta, masszőr

Több éve végzem támogató, segítő munkámat, mely során test-lélek-szellem, e három pilléren keresztül foglalkozom a hozzám fordulókkal. Mindig azzal az általam ismert módszerrel, mely számára a legmegfelelőbb, és melyet a vendég leginkább igényel.

A coaching, az asztrológia, a MAona – a teljesség tánca, illetve a Holistic Pulsing (Gyógyító ringatás) esetében, de még a masszázsnál is a célom, hogy hozzásegítsem a vendéget az önmagához történő kapcsolódáshoz, a blokkoló tényezők feloldásához, valamint erőforrásainak feltárásoz. Amit igazán szeretek bennük az az átjárhatóságuk. A coahing-folyamatot remekül kit tudom egészíteni az asztrológia útmutatásaival és ez fordítva is kiválóan működik. Egy-egy elemzés esetében a coaching eszköztára hasznos segítője tud lenni az asztrológiai információk feldolgozásának, átgondolásának.

Mindezek mellett munkámban jelen van a tánc, a ringatás és a masszázs, melyek segítségével testnek és léleknek egyaránt figyelmet tudunk szentelni annak érdekében, hogy a bennünk megbúvó blokkokat oldani tudjuk és így minél teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet tudjunk élni.

Módszerek, melyekkel dolgozom:

 • Coaching
 • Asztrológiai tanácsadás
 • Különböző masszázsok
 • MAona táncorák
 • Ringatásterápia

Ezekről bővebben a Facebook.com/Lelkem Tükre Stúdió Danics Ágival oldalon olvashatnak.

A Trend FM rádió szeptemberi adásában elhangzott riportot a Ringatásterápiáról, valamint a MAona táncról az alábbi linken hallgathatják meg.

https://soundcloud.com/…/ringatas-es-maona-tanc-danics-agiv…

Holistic Pulsing – Gyógyító ringatás

Testünk egy biztos jelzőrendszer számunkra, hiszen testünk lelkünk temploma. Jelzéseivel megmutatja számunkra, ha valami nincs rendben, csak időnként nem vagyunk hajlandóak figyelni igényeire és ez által útmutatásaira. A Gyógyító ringatás segít visszatérni testünkbe, testünkhöz ezáltal is hozzásegítve minket, hogy megfigyeljük jelzéseit, üzeneteit. A Gyógyító ringatás segíti a testet és a lelket a különböző blokkok megfigyelésében és azok öngyógyító folyamatának beindításában. A ringatás során lehetőség nyílik arra, hogy megfigyeljük a bennünk megjelent blokkokat és felismerjük, hogy azokat hogyan tartjuk fenn a tudatunkban. Ezt követően a ringatás során tud beindulni az öngyógyítás folyamata, mely hozzásegít ahhoz, hogy a saját tempónkban elfogadjuk és feloldjuk a létrejött gátakat.

A ringatás során magma is együttringok a vendéggel. Figyelem, érzékelem, segítem, hogy kapcsolódni tudjon magához, a saját tempójában. A folyamat során egyfajta utazáson vehetünk részt test lélek, szellem szintéj, mely során érzékelni és érezni tudjuk a testünket olyan ütemben, amit éppen képesek vagyunk megengedni és befogadni.

Masszázs ajánlat a böjtben:

Teljes test kezelés svédmasszázzsal vagy nyirokmasszázzsal

 • 60 perc: 6.000,- Ft

Ebben az esetben a svédmasszázzsal érintett terület:

 • lábak elölről és hátulról
 • karok,
 • lumbális rész
 • hát, nyaki terület, fej

Nyirokmasszázs esetén, a teljes testen a nyirokcsomók stimulálása és a nyirokrendszer működésének elősegítése.

*amennyiben van olyan pont a testen, ahol fájdalmat tapasztal a vendég, ott a svédmasszáz időtartamán belül a mézes fájdalomcsillapító technikát igénybe lehet venni. Ez benne van a kezelés árában.

Részkezelések svédmasszázs, nyirokmasszázs esetén:

Ebben az esetben a vendég igényelheti, hogy mely testrészen kéri a masszázst az adott időtartamban:

 • 30 perc: 3.000,- Ft
 • 15 perc: 1.500,- Ft

Mézes fájdalomcsillapító és tisztító kezelés adott területen/fájdalomponton:

 • 500-1000,- Ft

Holistic Pulsing – Gyógyító ringatás:

60 perc: 6.000,- Ft

30 perc: 3.000,- Ft

 

ThetaHealing

A ThetaHealing egy olyan meditáció közeli folyamat, amely fizikai, érzelmi, spirituális és szellemi gyógyulást hoz létre. A tudatos théta állapot fenntartásával hozzá tudunk férni a tudatalatti tartalmához és meg tudjuk változtatni azokat a gondolatokat, hitrendszereket, érzéseket, szokásokat, viselkedési formákat, amelyek már nem szolgálják a fejlődésünket vagy éppen korlátoznak, akadályoznak a továbblépésben. A tudatalattiba kerülnek be azok a fájdalmas emlékeink, traumáink, félelmeink, amelyekkel nem tudunk szembenézni. Ezek a tudattalan tartalmak irányítják a gondolkodásunk 85-95 százalékát.
A jelenlegi tudomány öt jelentős agyhullám frekvenciát különböztet meg, attól függően, hogy az alvás-ébrenlét melyik szakaszában vagyunk. Az ébrenlét állapotát a béta, a relaxációt az alfa hullámmal írják le. Míg a mély alvás alatt a delta állapotban “működik” az agy, az alvás és ébrenlét határán a théta agyhullám tartománya van,. Ebben a frekvenciában képesek vagyunk a tudatalattinkhoz férni. Ez a kapu, ami a tudatos és a tudattalan részünket összekapcsolja.

Böjtöléskor eleve egy kicsit módosult tudatállapotban van az ember, hiszen megvonjuk magunktól az egyik legmélyebben berögzült szokásunkat: az evést. Belső folyamataink, lelki rétegeink is fellazulnak, jeleznek ilyenkor mutatják mi minden tennivalónk lenne, ha a mindennapi rohanásban meghallanánk lelkünk és testünk hangját. A ThetaHealing segítségével teret engedhetünk, hogy intenzív testi tisztulásunk közepette megértsük, meghalljuk ezeket a belső hangokat.                          Orosz Anikó

Masszázs

Böjtkúráink során gyógymasszőrök állnak vendégeink rendelkezésére az alábbi szolgáltatásokkal:

 • teljes test masszázs 1 óra: 6000 FT
 • hát masszázs: 3000 FT
 • talp masszázs: 2500 Ft
 • nyirok-masszázs: 6000 Ft

Pedikűr, manikűr

Vendégeink a kúrák idején pedikűr-manikűr szolgáltatást is igénybe vehetnek.

 • Pedikűr: 4000 Ft
 • Manikür: 2000 Ft
 • Lakkozás:  500 FT

 

Kissné Horváth Judit

Kissné Horváth Judit

Alapvégzettségem szerint kertész-üzemmérnök vagyok. 2001 óta szakképzett pedikűrösként dolgozom. Vendégeim hívására házhoz járok Tapolcán és a környező településeken, így Szentbékkállán is.Pedikűr-manikűr-és köröm lakkozás mellett talp-reflex masszázzsal is vendégeim rendelkezésére állok. Mivel munkámban mobilis vagyok,- nagy örömömre-a Káli vendégház böjtös vendégeit is elláthatom.