Szállás

Szeretettel köszöntjük a Káli vendégházban!

A vendégház 1998 óta működik a falusi turizmus keretében, a ház tulajdonosának vezetésével. Szerencsésen találkozott a szakmai érdeklődése felkészültsége a környék adottságaival, ennek megfelelően alakult a vendégház profilja

Fő célja a Káli medence természeti értékeinek megismertetése az idelátogatókkal, benne Szentbékkálla bemutatása, mely a Káli medence „gyöngyszeme”. Az itt töltött napok alatt nem csak kellemes kikapcsolódásban lehet részük vendégeinknek, hanem abban is segítjük őket, hogy a falu és környékének gazdagon kínált programjaiba bekapcsolódhassanak, megtapasztalják azt a hangulatot, életérzést, amely a mi kis közösségünk sajátja és amelyre büszkék vagyunk.

A vendégházat működtető

Dr. Sövényházi Ilona  háziasszony zöldségek, gyümölcsök, sütemények, és a reformkonyha területén szorgoskodik, amennyiben erre van igény a vendégek részéről. Ilona az évek során komoly jártasságra tett szert reformételek készítésében, szakácskönyvet szerkesztett és adott ki, főzőtanfolyamokat tart és biokertet gondoz.

Vendégházunk egy 250 lelkes kis településen a Balaton Felvidéki Nemzeti Park szívében, a Balatontól 10 km távolságra található a Káli medencében. A vulkáni eredetű dombok ölelésében, szőlőkkel, présházakkal körülvett, mesebeli hangulatot árasztó, archaikus táj a nyugalom és a béke szigete. Különlegessége a mediterrán jellegű éghajlatának, hatalmas kőszikláinak, a középkori műemlékeknek, romoknak és a szépen felújított parasztházaknak köszönhető. A környék lankás dombjairól gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra is.

Családias panziónk csendes környezetben 7 szobával, 11 személyes férőhellyel rendelkezik, 14 főig pótágyazható. Gyermekek részére babaágy és pótágy áll rendelkezésre. Mindegyik szobához tartozik fürdőszoba, klíma, televízió, van wifi, vízforraló, tea és kávéfőzési lehetőség. A közösségi térben van a jól felszerelt konyha, megfelelő hűtőkapacitás. A nappaliban gyermekek részére játszósarok van. Szintén a nappaliból nyílik a tágas terasz. Mozgáskorlátozott vendégek részére kialakított szoba, akadálymentesített bejutási lehetőséggel.

A szálláshely neve: Káli Vendégház

Cím: 8281 Szentbékkálla Toldi u. 5. sz.

A szálláshely típusa: két szintes, modern, családi ház jellegű épület. Családi, baráti társaságok programjaihoz. A házat tágas, parkosított pihenőkert veszi körül. A házhoz garázs tartozik.

Férőhely: 11 fő +3 fő részére pótágy lehetőség

Elhelyezés:   1 db 3 ágyas szoba

3 db kétágyas szoba mindegyik pótágyazható

2 db 1 ágyas szoba, egyik mozgáskorlátozottnak is alkalmas

Mindegyik szobához tartozik fürdőszoba, klíma, televízió, van wifi, vízforraló, tea és kávéfőzési lehetőség. Csecsemők részére babaágyat és etetőszéket biztosítunk.

Közös helyiségek: a közösségi térben van a jól felszerelt konyha, megfelelő hűtőkapacitás. A nappaliban gyermekek részére játszósarok van. Szintén a nappaliból nyílik a tágas terasz. Mozgáskorlátozott vendégek részére kialakított szoba, akadálymentesített bejutási lehetőséggel. Tornaszoba közösségi programokra

Udvar: A panzió udvara szépen parkosított pihenőkert, benne hintaágyak, függőágyak, napozóágyak. A nyáritető alatt kényelmes ülőgarnitúrák, étkezési lehetőség. A nyáritető mellett bográcsozási és grillezési lehetőség van kialakítva.

Wellness lehetőségek: fedett medence, jakuzzi, finn típusú szauna, kondi-szoba. A kültéri játéklehetőségek bőségesek: ping-pong asztal, trambulin, fa játszóház  és hinta. Kerékpár kölcsönözhető felnőtt és gyermek méretben is. Kérésükre turisztikai és környékbeli programokat ajánlunk a vendégeknek.

Nyitva tartás egész évben.

Foglalási lehetőség a közvetlen megkereséssel, vagy a honlapon keresztül, vagy a booking.com-on.

Elérhetőségeink:

www.kalivendeghaz.hu

Dr. Sövényházi Ilona

8281 Szentbékkálla, Toldi u. 5.

+3630 463 7250

kalivendeghaz@gmail.com