A böjtvezető és munkatársa

Bemutatkozás

Dr. Sövényházi Ilona vagyok, a vendégház háziasszonya és a böjtkúrák vezetője. Szakképesítésem orvos-természetgyógyász. Szakterületem a gyermekgyógyászat, a homeopátia, a méregtelenítés és tisztító kúrák. Mindezek mellett háziorvosi licensz vizsgával rendelkezem.

Húsz éve böjtölök rendszeresen az egészségemért, de az életemre igazán nagy hatással az első csoportos böjtöm volt 2000-ben, itt a Káli vendégházban. Ezen böjt után egészen új, fantasztikus érzések nyertek teret bennem: könnyű voltam, a gondolataim tiszták és világosak, testem valósággal fölszabadult és legbelül egy hatalmas megerősítő lökést kaptam. Úgy éreztem, mostantól nincsenek előttem akadályok. Már a böjtre való felkészülés is rendkívül jó érzés volt. Lemondani, áldozatot hozni, ezúttal magamért, kilépni a mindennapi életből, lecsendesedni, elvonulni, átadni magam egy másféle helyzetnek. Rám ez óriási hatással volt. Ezt az élményt azóta sem feledem, s minden böjtben újra meg újra átélem. Akkor azt gondoltam, ha rám az együttes, világtól elvonult böjtölés ilyen frenetikus hatással van, akkor bizonyosan másokra is így hat. Azóta vezetek böjtös csoportokat.

 

Életemben legtöbbet a böjtnek köszönhetek, elsősorban azt, hogy jó egészségi állapotban vagyok. Minden életvezetési, kapcsolati, érzelmi problémám megoldásában a böjttel kapcsolatos tapasztalatim segítenek. Ez által indultam el az önismeret útján és olyan spirituális irányokba, melyek segítenek eligazodni az élet dolgaiban, megteremteni azt a belső békét, melyre nagy szüségem van. Ebben a folyamatban szeretnék hasznára lenni böjtös társaimnak az évek folyamán szezett, sokirányú ismereteimmel, melyekben úgy hiszem, közvetítői szerepem van. Fontosnak tartom, hogy a nálunk böjtölők sorsát tovább kövessük, céljaik megvalósításában is támogatást kapjanak tőlünk.

Minden kúra a személyes részvételemmel és felügyeletem mellett zajlik.

A böjtben önismereti, kommunikációt fejlesztő játékot is használunk.

Ez a Points of You

Az alkotók szándéka:

“… kifejlesztettünk egy eszközt, amely elősegíti és bátorítja a tiszta és önérvényesítő
kommunikációs képességet, amely minden nap lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy
megismerjük önmagunkat és másokat, hogy egy pillanatra kiszálljunk az élet mókuskerekéből, hogy
gondolkodjunk, érezzünk, kérdéseket tegyünk fel – hogy, ha csak egy-két pillanatra is, de
megváltoztassuk a perspektívánkat és magunkba nézzünk. Az eszköz, amit kifejlesztettünk, valójában
egy játék. Egy játék, ami lehetőséget ad arra, hogy elmélyedjünk életünk jelentős kérdéseiben és
folyamataiban, egy játék, amely tudatosságra és cselekvésre sarkall, új perspektívákat létrehozva.”

A játékvezető: Dr. Sövényházi Ilona       

   


Nagy József

Jógaoktató, túravezető, ThetaHealing terapeuta

39 éve Tanítok jóga tanfolyamokon, 20 éve képezek jógaoktatókat, sokféle rendszerben képeztem magam. A foglalkozásokon a hallgatók ismereteihez képességeihez igazítom a tananyagot, a nehézséget. Klasszikus Hatha Jógát tanítok, mert minden irányzatnak ez az alapja. Végzett túravezetőként biztonsággal vezetem a rövid és hosszú akár egész napos túrákat is. ThetaHealing terapeutaként az érzelmek gyógyításával, és az életvezetés megoldásaival segítek.