Egyéb szolgáltatások

ThetaHealing

A ThetaHealing egy olyan meditáció közeli folyamat, amely fizikai, érzelmi, spirituális és szellemi gyógyulást hoz létre. A tudatos théta állapot fenntartásával hozzá tudunk férni a tudatalatti tartalmához és meg tudjuk változtatni azokat a gondolatokat, hitrendszereket, érzéseket, szokásokat, viselkedési formákat, amelyek már nem szolgálják a fejlődésünket vagy éppen korlátoznak, akadályoznak a továbblépésben. A tudatalattiba kerülnek be azok a fájdalmas emlékeink, traumáink, félelmeink, amelyekkel nem tudunk szembenézni. Ezek a tudattalan tartalmak irányítják a gondolkodásunk 85-95 százalékát.
A jelenlegi tudomány öt jelentős agyhullám frekvenciát különböztet meg, attól függően, hogy az alvás-ébrenlét melyik szakaszában vagyunk. Az ébrenlét állapotát a béta, a relaxációt az alfa hullámmal írják le. Míg a mély alvás alatt a delta állapotban "működik" az agy, az alvás és ébrenlét határán a théta agyhullám tartománya van,. Ebben a frekvenciában képesek vagyunk a tudatalattinkhoz férni. Ez a kapu, ami a tudatos és a tudattalan részünket összekapcsolja.

Böjtöléskor eleve egy kicsit módosult tudatállapotban van az ember, hiszen megvonjuk magunktól az egyik legmélyebben berögzült szokásunkat: az evést. Belső folyamataink, lelki rétegeink is fellazulnak, jeleznek ilyenkor mutatják mi minden tennivalónk lenne, ha a mindennapi rohanásban meghallanánk lelkünk és testünk hangját. A ThetaHealing segítségével teret engedhetünk, hogy intenzív testi tisztulásunk közepette megértsük, meghalljuk ezeket a belső hangokat.

                                                                                                                             Orosz Anikó

Points of You

Önismereti, kommunikációt fejlesztő játék

Az alkotók szándéka:

"... kifejlesztettünk egy eszközt, amely elősegíti és bátorítja a tiszta és önérvényesítő
kommunikációs képességet, amely minden nap lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy
megismerjük önmagunkat és másokat, hogy egy pillanatra kiszálljunk az élet mókuskerekéből, hogy
gondolkodjunk, érezzünk, kérdéseket tegyünk fel – hogy, ha csak egy-két pillanatra is, de
megváltoztassuk a perspektívánkat és magunkba nézzünk. Az eszköz, amit kifejlesztettünk, valójában
egy játék. Egy játék, ami lehetőséget ad arra, hogy elmélyedjünk életünk jelentős kérdéseiben és
folyamataiban, egy játék, amely tudatosságra és cselekvésre sarkall, új perspektívákat létrehozva."

A játékvezető: Ilona           

Bert Hellinger féle családállítás

 
Egyre több ember hallott róla, és   szaporodnak a személyes tapasztalatok is. A böjtös közeg különösen alkalmas arra, hogy ezzel a módszerrel ismerkedjünk, használjuk a felmerülő problémák kezelésére.
A családállítás célja, hogy a családi és egyéb rendszerekben uralkodó törvényeket felismerjük, a sérült rendet helyreállítsuk, melynek során a rendszer tagjai saját helyükre kerülnek és megkapják a nekik kijáró tiszteletet.
A családállítást Berth Hellinger német pszichoterapeuta dolgozta ki, mint saját módszerét.
1925 Leimenben született. Filozófiát, teológiát, pedagógiát tanult. Később misszionárius lett, és a Zuluknál iskolavezető. 1971-ben elhagyta az egyházat. Pszichoanalízist tanult, majd a 80-as évek második felében, Bécsben kezdett foglalkozni családállítással.
Tapasztalata az volt, hogy a sorsunk összefonódik a család tagjainak sorsával. A köztünk (és más emberek között is) létrejövő kapcsolat egy úgynevezett szellemi mező közvetítésével valósul meg.

Mi ez a szellemi mező? 
Közvetítő csatorna, amely összeköttetést teremt és tartalmat közvetít élő szervezetek között. „A szellemi mező” tehát nem csak tárolja, hanem tovább is adja ezt a tudást. Ezek a mezők összefüggnek egymással és időben valamint térben koordinálják egy rendszer részeit. Emlékeket hordoznak magukban, előző és hasonló rendszerekből. Az emberi és szociális csoportok, valamint törzsek és családok e mező révén egyfajta kollektív emlékezetet örökölnek. Miként a természetben minden, úgy az emberi kapcsolatok, egymás közti viszony is törvényszerűségek mentén alakulnak, fejlődnek. Ezeket a törvényszerűségeket nevezte Hellinger a szeretet rendjeinek.
Melyek a legfontosabbak?

1; Odatartozás joga          
2; A hely törvénye
3; Adok – kapok egyensúly   

Az állítás során a résztvevők elhelyezkedésével képek jönnek létre, sokszor a kép maga, ami hatást gyakorol, nem is kell beszélni, elég egy-egy szó, vagy gesztus. A módszer megoldás centrikus, vagyis nem a probléma okát keresi-kutatja, hanem segít ránézni az élethelyzetre.

Mindig az okozza a bajt, amiről nem tudunk. 
Felborul a rend, ha valaki egy másik családtag nehéz sorsát próbálja meg magára venni, ilyenkor ugyanis kilép a saját helyéről.
Az is a rend hiánya, ha valakit, aki a családhoz tartozik, nem ismernek el családtagként.
Ez lehet azért mert az illetőt kirekesztették, vagy próbálják elfelejteni, mert nagyon fájó az  emléke, azért nem tudnak róla. Ez utóbbi történik a magzati életben történt ikervesztés esetén is, pl. A megmaradó fél is megbetegszik, ő sem él jól, vagy nem sikerül neki semmi. Két kérdés vetődik fel leggyakrabban, ki hiányzik a családból, és ki nincs a helyén?
Az egész életünk hátterében a családi kötelék áll. Ily módon hatunk egymásra.
Az állítás során helyre kerülnek a dolgok, és az erre adott reakciók görcsöket oldanak, csökkentik a feszültséget, szorongást. Nem a logika, hanem a lélek szintjén hat a módszer, a feldolgozás még hetekig, hónapokig tarthat.

Erre mondja Berth Hellinger: "Rábízlak a jó lelkedre".  

Ezen az úton indulhattok velem:                                                                                                                                                                                                                         Vágó Katalin - konstellátor

                                                                                                    0630 416 0044

Masszázs

Böjtkúráink során gyógymasszőrök állnak vendégeink rendelkezésére az alábbi szolgáltatásokkal:

 • teljes test masszázs: 4500 FT
 • hát masszázs: 2200 FT
 • talp masszázs: 2500 Ft
 • hát+talp masszázs: 4500 Ft
 • nyirok-masszazs: 4800 Ft
 • mézes masszázs: 3000 Ft
 • kozmetikai masszázs: 2000 Ft
 • Lomi-lomi masszázs: 6000 Ft

 

 

Pedikűr, manikűr

Vendégeink a kúrák idején pedikűr-manikűr szolgáltatást is igénybe vehetnek.

 • Pedikűr: 2500 Ft
 • Manikür: 1500 Ft
 • Lakkozás:  500 FT

Kissné Horváth JuditKissné Horváth Judit

Alapvégzettségem szerint kertész-üzemmérnök vagyok. 2001 óta szakképzett pedikűrösként dolgozom. Vendégeim hívására házhoz járok Tapolcán és a környező településeken, így Szentbékkállán is.Pedikűr-manikűr-és köröm lakkozás mellett talp-reflex masszázzsal is vendégeim rendelkezésére állok. Mivel munkámban mobilis vagyok,- nagy örömömre-a Káli vendégház böjtös vendégeit is elláthatom.

Kapcsolat

Káli Vendégház
Cím: 8281 Szentbékkálla,
Toldi u. 5 sz.

dr Sövényházi Ilona
06-30/463-7250
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Számlaszám:

Kereskedelmi és Hitel Bank

Dr. Sövényházi és Társa Bt. : 10201006-50261932-00000000

Feliratkozás hírlevélre >>


Letölthető ajándékutalvány

Ajándék utalvány

A képre kattintva az utalvány pdf-ben letölthető.


Vásárlás

A MI SZAKÁCSKÖNYVÜNK
Ételeink böjttől böjtig

TISZTA VIZET A POHÁRBA!
Reverse Osmosis szűrők - Megbízható forrásból

GERINC-GURU
a derék és a hát jótevője